Cristian Drosu, PhysioBoost: Tratamentul Eficient al Pintenilor Calcaneeni

Cristian Drosu

Pintenii calcaneeni, cunoscuți și sub denumirea de ciocuri la călcâi, reprezintă o problemă frecventă care poate cauza durere și disconfort semnificativ.

La PhysioBoost, condus de Cristian Drosu, pacienții beneficiază de tratamente personalizate și eficiente, utilizând cele mai noi tehnologii și tehnici în fizioterapie. Acest articol oferă o privire detaliată asupra pintenilor calcaneeni, a cauzelor lor, a simptomelor și a metodelor de tratament oferite de PhysioBoost.

Ce sunt pintenii calcaneeni?

Pintenii calcaneeni sunt excrescențe osoase care se formează pe osul călcâiului, de obicei ca urmare a depunerilor de calciu în zona unde fascia plantară se atașează de os. Aceasta poate provoca dureri ascuțite în călcâi și dificultăți la mers. Factorii care contribuie la dezvoltarea pintenilor calcaneeni includ:

 • Fascita plantară: Inflamația fasciei plantare, o bandă de țesut care se întinde de-a lungul tălpii piciorului.
 • Stres mecanic repetitiv: Activități precum alergarea sau săritul pot contribui la formarea pintenilor.
 • Obezitatea: Greutatea suplimentară pune presiune pe călcâi.
 • Încălțăminte necorespunzătoare: Pantofii care nu oferă suport adecvat pot agrava această condiție.

Simptomele pintenilor calcaneeni

Simptomele pintenilor calcaneeni pot varia de la disconfort ușor până la durere severă. Cele mai comune simptome includ:

 • Durere ascuțită în călcâi: Durerea este adesea cea mai intensă la primii pași dimineața sau după perioade lungi de repaus.
 • Inflamație și umflături: Zona afectată poate deveni inflamată și umflată.
 • Disconfort în timpul activităților fizice: Durerea poate persista în timpul mersului, alergării sau altor activități fizice.

Diagnosticul pintenilor calcaneeni

Diagnosticul pintenilor calcaneeni se bazează pe istoricul medical al pacientului, examenul fizic și imagistică, precum radiografiile. Radiografiile sunt esențiale pentru a vizualiza depunerile de calciu și pentru a confirma diagnosticul de pinteni calcaneeni.

Tratamentul pintenilor calcaneeni la PhysioBoost

La PhysioBoost, Cristian Drosu oferă o varietate de tratamente personalizate pentru pintenii calcaneeni, care includ:

Fizioterapie

Fizioterapia este esențială pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției piciorului. Programul de fizioterapie poate include:

 • Exerciții de întindere: Acestea ajută la reducerea tensiunii din fascia plantară și la îmbunătățirea flexibilității.
 • Exerciții de întărire: Întărirea mușchilor piciorului și a gleznei oferă un suport mai bun și reduce stresul asupra călcâiului.
 • Masaj și terapie manuală: Aceste tehnici ajută la relaxarea mușchilor tensionați și la reducerea inflamației.

Orteze personalizate

Ortezele sunt dispozitive ortopedice care oferă suport suplimentar pentru arcada piciorului, reducând presiunea asupra călcâiului. Acestea sunt realizate pe măsura fiecărui pacient pentru confort și eficiență maximă.

Terapia cu unde de șoc

Aceasta este o metodă inovatoare de tratament care utilizează unde de șoc pentru a stimula vindecarea țesuturilor și a reduce inflamația. Terapia cu unde de șoc este eficientă în reducerea durerii și accelerarea recuperării. Studiile arată că această tehnică poate îmbunătăți semnificativ simptomele pintenilor calcaneeni după câteva sesiuni de tratament.

Prevenția pintenilor calcaneeni

Prevenirea pintenilor calcaneeni este crucială pentru a evita recurența. Recomandările includ:

 • Încălțăminte adecvată: Purtarea pantofilor cu suport bun pentru arc și amortizare poate preveni formarea pintenilor.
 • Menținerea unei greutăți corporale sănătoase: Reducerea greutății corporale diminuează presiunea asupra picioarelor.
 • Exerciții regulate: Întinderea și întărirea regulată a mușchilor piciorului și gleznei ajută la menținerea sănătății piciorului.
 • Evitarea activităților care pun stres excesiv pe călcâi: Este important să alternați activitățile de impact cu cele cu impact redus pentru a reduce riscul de formare a pintenilor.

La PhysioBoost, Cristian Drosu și echipa sa sunt dedicați să ofere soluții eficiente pentru tratamentul pintenilor calcaneeni. Prin utilizarea unor tehnici moderne și o abordare personalizată, pacienții pot obține ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții. Dacă te confrunți cu dureri la nivelul călcâiului sau ai fost diagnosticat cu pinteni calcaneeni, nu ezita să apelezi la serviciile oferite de PhysioBoost. Pentru mai multe informații și pentru a programa o consultație, vizitează site-ul PhysioBoost.

Articol realizat de www.ekonews.ro

Articole Recente