ION DRĂGAN – concert folcloric aniversar: 25 de ani de carieră artistică

ION DRĂGAN – concert folcloric aniversar: 25 de ani de carieră artistică

Duminică 16 iunie 2024 (de la 17:00), la Sala Radio, Orchestra de Muzică Populară Radio vă invită la ultimul concert din această stagiune: „NU M-AȘ LĂSA DE IUBIT”, eveniment dedicat îndrăgitului solist al cântecului gorjenesc: ION DRĂGAN. Concertul marchează aniversarea a 25 de ani de carieră artistică și se va derula sub bagheta maestrului ADRIAN GRIGORAȘ.

Invitat special al serii de la Sala Radio este apreciata solistă de muzică populară FLOAREA CALOTĂ. Vor urca, de asemenea, pe scenă MARIA GHINEA, GELU VOICU, NICOLAE DATCU,  LUCICA PĂLTINEANU, MARIA BUTILĂ, MARCEL PĂRĂU, ZORICA SAVU, RADU LAZĂR, IONUȚ TUDORESCU, PETRONELA BUTNARIU, GABRIELA ARGEȘEANU, ALEXANDRU TURTURICĂ, DIANA GABRIELA BONAR și ANTONIO RAUL RUSU.

Evenimentul va fi prezentat de MARIA BEATRICE BĂNDOIU.

Ion Drăgan este unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară. Artistul a reușit să obțină de-a lungul timpului cele mai importante premii la concursurile și festivalurile de muzică populară, cucerind publicul din întreaga țară.

Ion Drăgan a crescut în casa bunicilor din satul Frumuşei, comuna Licurici, Gorj, unde a descoperit pasiunea pentru cântecul popular de la o vârstă fragedă. Bunicii au fost cei care l-au susţinut încă de la începutul parcursului său în muzica populară. Interpretul își amintește cu drag cum bunica îi cânta atunci când mergeau împreună cu vitele pe câmp. Cea care i-a descoperit talentul a fost învăţătoarea Eugenia Alioanei din Alunu de Vâlcea, care l-a îndemnat să urce pe scenă.

Ion Drăgan s-a bucurat de sprijinul multor nume importante din muzica populară, interpreţi din toată țara pe care solistul îi aprecia. Liliana Savu Badea, Maria Butilă, Marcel Pârău, Petrică Mîțu Stoian, Constantin Măgureanu, Constantin Enceanu sau Vasilica Dinu sunt doar câteva nume spre care se îndreaptă mulțumirile sale. De-a lungul timpului, Ion Drăgan a câștigat premii la festivaluri și concursuri de muzică populară din țară. Cel mai important premiu rămâne, însă, dragostea publicului pentru care artistul cântă mereu cu bucurie în suflet.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe www.bilete.ro și în Rețeaua Bilete.ro. Toate biletele cumpărate anterior datei de 7 mai 2024 (prin platformele entertix și myticket) rămân valabile. Biletele se pot achiziționa și de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

RADOR – 12 iunie

Articole Recente